انتقال بیش ازیک میلیارد دلار؛ بلاک های شماره ۵۷۸۳۲۷ و ۵۷۸۳۲۸ شبکه بیت کوین



صبح روز۲۹ ماه می ، دو تراکنش بیت کوین مجموعا به مبلغ ۱/۲ میلیارد دلارانجام شد واین تراکنش ها در بلاک های شماره ۵۷۸۳۲۷ و ۵۷۸۳۲۸ شبکه بیت کوین ثبت شدند . همان موقع حساب‌ کاربری (whale_alert) که انتقال‌های بزرگ را در ارزهای دیجیتال اطلاع‌ رسانی می‌کند ، درتوئیتتی اعلام کرد که بایننس مجموعا ۱۴۵۹۸۰ بیت کوین را به یک کیف پول ناشناخته منتقل کرده است. تراکنش اول تقریبا ۷۷۴۱۰ بیت کوین با کارمزد حدودی ۱۹ دلار بوده است و تراکنش دوم تقریبا ۶۸۵۷۰ بیت کوین با کارمزد ۱۰۵ دلار ثبت شده است . یعنی مجموعا ۱/۲ میلیارد دلار با کارمزد ۱۲۴ دلار درهمان روز منتقل شده است .









هواداران احساسی و افراطی بیت کوین ، مبلغ بالا و کارمزد کم این تراکنش ها را تحسین کردند ، ضمن این که این موضوع را بعنوان مثالی از قابلیت بالا و کاربرد واقعی بیت کوین ذکرمی کنند . ولی هزینه های پنهان شبکه بیت کوین بسیارزیاد است و نباید ضعف های مهم و بنیادی تراکنش های بیت کوین را فراموش کرد . دربخش بعدی این موضوع را بیشتر روشن می کنیم .



یکصد و بیست دلار یا بیست میلیون دلار؛ مسئله این است



فرض کنید یک واحد پول جدید توسط یک نهاد مالی به مردم معرفی و فروخته شود ؛ اعلام می شود که کاربران می توانند با اطمینان کامل و بدون هیچ محدویت و بدون هیچ کارمزدی با این پول جدید خرید و فروش نمایند . این نهاد مالی هیچ دریافتی به عنوان کارمزد و یا ..... از کاربران نخواهد داشت و مردم می توانند بصورت ناشناس ، آسان و مجانی این پول را معامله کنند . ضمنا با استفاده از یک تکنولوژی خاص ، اطمینان به دقت تک تک تراکنش ها صد درصد است و هیچ اشتباه ، تخلف و فسادی دراین نهاد مالی امکان ندارد . تنها شرط این نهاد مالی این است که علاوه بر پول های موجود ، حداقل سالیانه معادل سه میلیارد دلار ازپول جدید چاپ کند و این پول های جدید را برای تامین هزینه های خودش به مردم بفروشد .


شرط این نهاد مالی ، دریافت سه میلیارد دلار سالیانه را برای خودش تضمین می کند وعملا به هیچ دریافت دیگری ، مثل کارمزد تراکنش ها احتیاجی نخواهد داشت . این نهاد مالی دقیقا به همین دلیل برای همیشه می تواند بصورت رایگان خدمات خود را ارائه نماید . البته فراموش نکنیم که تزریق پول های جدید حتما آثار تورمی دارد و بصورت غیرمستقیم همه دارندگان این نوع پول ، تقبل هزینه می کنند . به عبارت دیگر سالیانه سه میلیارد دلار از ارزش پول همه دارندگان آن کم می شود تا هزینه های این نهاد مالی تامین گردد .


شبکه غیرمتمرکز بیت کوین فعلا دقیقا مانند نهاد مالی مثال بالا کار می کند ، یعنی بیت کوین جدید در قالب «ماینینگ بیت کوین» تولید می کند و بلافاصله بیت کوین های جدید را دراختیار ماینرهای برنده قرارمی دهد . البته کارمزد دریافتی از تراکنش ها ، فقط پنج درصد ازهزینه ماینرها را تامین می کند و بود یا نبود آن ، تاثیر چندانی ندارد . پس اصلا نباید از کارمزد کم تراکنش های بیت کوین تعجب کرد و مثلا آن را نوعی امتیاز برای بیت کوین دانست .


هرگز فراموش نکنیم که تراکنش های بیت کوین از گرانترین و پرمصرف ترین تراکنش های دنیا هستند . زیرا برای هر تراکنش بیت کوین ، هزاران برابر یک تراکنش عادی ویزا کارت ، برق مصرف می شود و متاسفانه در حال حاضر مصرف برق سالانه ماینرها از پنجاه تروات ساعت تجاوز می کند . ما این موضوعات را قبلا در مقاله دیگری بررسی کرده ایم و شما می توانید با استفاده از لینک های زیر به این مقاله دسترسی پیدا کنید :







همانطور که درمقاله بالا توضیح دادیم ، درطول شبانه روزماینرها با مصرف سرسام آور برق و در رقابت با دیگرماینرها ، تلاش می کنند تا به عنوان ماینر برنده ، پاداش و کامزد دریافت کنند . هر ده دقیقه یک ماینربرنده مشخص می شود و بلافاصله رقابت جدیدی آغاز می گردد .


با محاسبات ماینرها هیچ موضوع و مسئله ای حل نمی شود ، هیچ خلاقیتی درکارنیست ، هیچ کمکی به علم ریاضیات نمی شود و اساسا این محاسبات برای حل یک مشکل واقعی انجام نمی شود. دراین محاسبات فقط انبوهی از اعداد تصادفی یک به یک ، به نوع خاصی از توابع ریاضی ( هش محتویات بلاک) اضافه (ترکیب) می شوند و نتیجه این ترکیب برای هرکدام از اعداد تصادفی محاسبه می گردد . ماینر برنده کسی است که زودتر از بقیه بتواند یک عدد تصادفی مناسب را پیدا کند . عدد تصادفی مناسب عددی است که در ترکیب با تابع ریاضی مذکور ، نتیجه معینی را تولید کند . پیدا کردن این اعداد تصادفی شباهت زیادی با بازی جک پات دارد . ما در بازی جک پات با انداختن سکه بیشتردردستگاه ، منتظر برنده شدن می شویم و درعملیات ماینینگ با اضافه کردن دستگاه ماین و مصرف برق بیشتر ، شانس برنده شدن خود را افزایش می دهیم .


تقریبا هرده دقیقه یک بلاک به زنجیره بلاک بیت کوین اضافه می شود و بلافاصله به ماینربرنده آن بلاک ، پاداش بعلاوه کارمزد همه تراکنش های همان بلاک پرداخت می گردد . یعنی سالیانه حدود ۵۲۵۶۰ بلاک ثبت می شود و با توجه به این که پاداش ماینربرنده فعلا ۱۲/۵ بیت کوین است ، امسال حدود ۶۵۷۰۰۰ بیت کوین جدید تولید شده است . اگرمیانگین قیمت بیت کوین را برای امسال ۵۵۰۰ دلارفرض کنیم ، فقط همین امسال معادل سه میلیارد وششصد میلیون دلاربه عنوان پاداش به ماینرها پرداخت شده است . البته همانطورکه قبلا گفته شد ، علاوه براین ، ماینرها مبلغی را نیز به عنوان کارمزد تراکنش ها دریافت کرده اند که معمولا کمتر از پنج درصد پاداش ماینر برنده است.







حالا می خواهیم به سوال اصلی مقاله پاسخ دهیم ؛ یعنی می خواهیم بدانیم کارمزد واقعی تراکنش های ۱/۲ میلیارد دلاری روز۲۹ ماه می ، چقدراست . در ظاهرکه فقط ۱۲۴ دلار از فرستنده بیت کوین به عنوان کارمزد دریافت شده است ؛ ولی همانطور که قبلا توضیح دادیم این فقط ظاهرقضیه است و هزینه ماینرها بسیاربسیار بیشتراز این مبالغ است .


معمولا روال منصفانه تراکنش های مالی این است که فرستنده یا گیرنده ، متناسب با مبلغ هر تراکنش ، هزینه های مرتبط با نهاد مالی مربوطه را پرداخت نماید . پس برای بیت کوین هم منصفانه است که کل هزینه تراکنش های شبکه غیرمتمرکز بیت کوین ( که امسال بیشتراز سه میلیارد و ششصد میلیون دلار بوده است) به تناسب مبلغ هرتراکنش بیت کوین پرداخت گردد .


اگر به مبلغ تراکنش های روزانه بیت کوین یک نگاه سطحی بکنیم ، به سرعت متوجه می شویم در طول یک سال ، کمتر روزی شاهد تراکنش های بیت کوین با مبلغ یک میلیارد دلار و یا بیشتر هستیم . به همین دلیل شاید بتوان فعلا بصورت میانگین ، مبلغ تراکنش های بیت کوین را روزانه ششصد میلیون دلار فرض کرد . پس دریک سال ، مبلغ سه میلیارد و ششصد میلیون دلارهزینه ، فقط برای انتقال ۲۱۶ میلیارد دلار بیت کوین مصرف می شود . به عبارت دیگر کارمزد واقعی تراکنش های بیت کوین باید حدود ۰/۰۱۶۷ از مبلغ تراکنش ها باشد .


پس نهایتا نتیجه می گیریم که برای مثال ما ، کارمزد واقعی تراکنش های ۱/۲ میلیارد دلاری در روز۲۹ ماه می ، باید حداقل «بیست میلیون دلار» باشد . ولی این مبلغ فعلا توسط فرستنده و یا گیرنده بیت کوین پرداخت نمی شود ، بلکه بدلیل آثار تورمی ، توسط همه دارندگان بیت کوین به صورت غیرمستقیم پرداخت می گردد .







مصرف سرسام آور برق توسط مأینرها فقط هزینه ندارد ، بلکه طبق تحقیقی که دراکتبرسال ۲۰۱۸ درمورد تغییرات اقلیمی جهان انجام شد ؛ استخراج بیت کوین می تواند در کمتر از سه دهه ، دمای هوا را بیش از 2 درجه سانتیگراد درجهان افزایش دهد .


فراموش نکنیم که بیت کوین اولین شبکه بلاکچین جهان است و تا امروز محبوب ترین رمز ارز دنیا باقی مانده است و حتی المقدور باید حفظ شود . خالق بیت کوین ده سال قبل ، مکانیسم اثبات کار را پیشنهاد داد که ایده بسیار خوبی برای راه اندازی اولین شبکه غیرمتمرکز ( درحد یک پروژه آزمایشی ) بود . ولی این روش برای حیات بلند مدت حتما باید اصلاح شود و وضعیت فعلی بیت کوین نمی تواند همیشه ادامه پیدا کند .


ما در مقاله های متعدد و ازمنظرهای مختلفی به این مشکلات پرداخته ایم و برای حل کامل این مشکلات ، نسل جدیدی از شبکه های بلاکچین را پیشنهاد داده ایم . در روش ما قراردادهای هوشمند جایگزین ماینرها و سازندگان بلاک می شوند و به همین دلیل نام آن را از همان ابتدا «بلاکچین هوشمند» گذاشته ایم . شما می توانید با مطالعه مقالات زیر با کلیات این تکنولوژی آشنا شوید :









بلاکچین هوشمند ؛ تکنولوژی جدیدی برای نسل بعدی شبکه های بلاکچین است ، ضمن این که می تواند مشکلات و محدودیت های ییت کوین را نیز یکجا حل کند . البته دراین تکنولوژی ، همچنان بیت کوین به هیچ نهاد مالی و بانکی وابسته نخواهد بود . همین جا پایان مقاله است و امیدواریم مطالب ارائه شده ، مورد توجه شما قرار گرفته باشد .